Bardiensten

Beste tennissers,

Met de lente gaat ook ons tennisgevoel weer kriebelen. Ja, het tennisseizoen staat weer voor de deur; de belofte van een heleboel gezelligheid en sportiviteit !

Die gezelligheid is er natuurlijk sowieso al als jij er weer bent! Maar er is meer voor nodig om het voor ons allen gezellig te maken. De kantine moet natuurlijk ook open en er moet voor bezetting van de bar gezorgd worden.

Zoals je (wellicht) weet, heeft het bestuur twee jaar geleden besloten dat ieder lid van MLTV’90 een paar keer in het jaar een bardienst moet draaien. Door de barcommissie wordt daarvoor een indeling gemaakt. De lijst met bardiensten wordt in de kantine op het mededelingenbord gehangen en op de website geplaatst.

Dit jaar is besloten om, vooral voor de doordeweekse avonden, groepen die met elkaar tennissen om de week de bardiensten zelf te laten verzorgen door hun groepsleden. We vangen dan twee vliegen in een klap: als je zelf van de baan komt na een partijtje zwoegen, is het meteen gezellig, want jouw tennismaat verzorgt die avond alles achter de bar. Daarnaast scheelt het ons, als barcommissie, een heleboel werk.
Sommige groepen hebben inmiddels al een App-groep aangemaakt en komen er met elkaar vast uit. Geweldig !

Daarnaast zijn er natuurlijk ook competitiedagen en overige tijden in te vullen.
Sommige leden hebben aangegeven om het gehele seizoen op een bepaald tijd achter de bar te willen staan. Anderen hebben een groot aantal data aangegeven om iedereen van een natje en een droogje te voorzien. Geweldig dat er zulke leden zijn !

Hieronder vind je de indeling met de naam van jouw groep op een bepaalde dag en tijd ingevuld. Wil je met jouw groepsleden de indeling verzorgen?

Als er leden in jouw groep zitten die nooit bardiensten hebben gedaan, dan kun je hen vast wel een en ander bijbrengen.

Omdat er weer het een en ander veranderd is, staat er binnenkort op de website www.MlTV90.nl een handleiding hoe alles werkt vanaf openen van de kantine tot afsluiten aan het einde van je bardienst. Die lijst tref je ook in de kantine aan.
Heb je nog vragen of opmerkingen: mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We wensen Iedereen een heel gezellig en sportief tennisseizoen en alvast bedankt voor jullie inzet.

De barcommissie

Hans de Goeij
Hans Jeanson
Martien Zwinkels

Ps. Sta je tijdens de competitie op de zaterdag of zondagmiddag vanaf 17.00 dan duurt die dienst tot sluiting. Dat is normaliter rond 20.00 uur.

Hierbij de link naar de indeling voor:

Week 21 - 23 2017

WEETJES VOOR DE BARDIENST:

 • Neem je tennispas mee, want daarmee kun je via de zij ingang bij de kleedkamer naar binnen als de kantine nog op slot is. Normaal gesproken is de tussendeur van dekleedkamer naar de kantine open. Is deze dicht, dan kun je ook hier met je pasje binnenkomen.
 • In de keuken, tegenover de vaatwasmachine hangt en kastje met sleutels. Sleutel 1 is van de voordeur. (ook is de voordeursleutel samen met een zwarte ovalen alarmtag en een stukje lood in dit kastje. Deze heb je nodig om af te sluiten)
 • Kantineverlichting:
  o Voor het aandoen van de lampen: In de doorgang van de kantine naar de keuken hangt een witte kast. Hierin zitten allerlei schakelaars. Zet de benodigde schakelaars om.
  o De lichtknoppen voor de bar, zitten achter de kassa (Dit zijn dimmers)
  o De lichtknoppen voor de grote hanglampen en de wandverlichting zitten op de paal bij het biljart.
  o Wil je op het terras de verlichting aandoen, dan zit de schakelaar daarvan in de meterkast (De eerste kast rechts naast de ingang van de kantine. De sleutel vind je in de sleutelkast.
 • Baanverlichting:
  o De banen 8 t/m 11 hebben nieuwe verlichting. Boven het afschrijfsysteem is een kast met knoppen te vinden: aandoen = even op de knop drukken. Maar let op: uit doen= langdurig op de knop drukken !
 • Geld en kassa:
  o Als je je dienst start, tel dan even het briefpapieren geld. Zet de aantallen vijfjes, tientjes, twintigjes enz. op een papiertje, zet je naam , de datum en het tijdstip erbij. Doe dit papiertje in een witte afstortkoker en laat dit in de koker glijden. Aan het einde van je dienst doe je dit ook, maar nu doe je al het papieren geld en de munten van 1 en 2 euro ook in een afstortkoker die je in de buis laat vallen.
 • Koffieapparaat:
  o Nakijken of er genoeg koffiebonen in zitten. Check ook de melk in het kastje rechts van het linker apparaat.
  o Als het koffieapparaat te veel gaat spetteren, dan is de melk op. Open een nieuw pak en hang daar het slangetje in.
 • Radio aanzetten:
  o Onderaan de radio zit een schakelaar die naar DVD kan. Als de schakelaarnaar rechts staat, dan kan het beeldscherm naast de kassa aan en kun je voorgeprogrammeerde muziek selecteren.
 • Vaatwasmachine
  o Een gevulde vaatwasser aanzetten door te drukken op de knop van 1, 2 of 3 minuten. Vaak is 1 minuut al voldoende.
  o Laat nooit de deur langdurig openstaan i.v.m. warmteverlies.
 • Voorraad:
  o Is de drank op, dan kun je bijvullen door de voorraad in de koelcel buiten aan te spreken. De sleutel van de koelcel is te vinden in de sleutelkast. De koelkast
  bij het sluiten goed dichtdrukken.
  o Voorraad van andere zaken is te vinden achter in de keuken links.
 • Hapjes:
  o Bij normale bardiensten is het mogelijk om bitterballen, frikandellen, hapjes en tosti’s te maken. Dat is heel gemakkelijk.
  o Tosti’s: bevroren tosti’s even ontdooien in de magnetron aan de achterwand. Dan het tostiapparaat aanzetten ( Deze staat midden in de keuken tegenover
  de frituur). Tosti erin en ca 3 minuten wachten. Gebruik hiervoor een eierwekker.
  o Bitterballen, hapjes en frikandellen en kroketten vind je meteen rechts van de ingang van de keuken in de witte vrieskasten. Gebruik de friteuse waarop
  een sticker zit met daarop de tijd van frituren van deze gerechten. Deze friteuse moet natuurlijk eerst aangezet worden en je moet wachten tot het vet heet genoeg is (ca 180 graden) Gebruik hiervoor ook de eierwekker.
 • Afsluiten:
  o De lijst voor het afsluiten is te vinden in de binnenkant van de witte schakelkast in de doorgang naar de keuken.
 • Eigen consumptie barpersoneel:
  o Natuurlijk kun je tijdens je dienst een gratis drankje nemen, koffie, thee of iets anders.
  o Maar omdat de club al noodlijdend genoeg is, verzoeken we iedereen om de andere consumpties af te rekenen, ook het eten. Maar eigenlijk hoeft dit er natuurlijk niet bij te staan. Iedereen snapt dat natuurlijk.

WE WENSEN IEDEREEN EEN HEEL PRETTIGE BARDIENST
EN…….
ALVAST BEDANKT NAMENS IEDER LID VAN ONZE GEWELDIGE CLUB !