Padel wint aan populariteit (uit Monsterse Courant)

Het onderstaande artikel werd afgelopen week gepubliceerd in de Monsterse Courant.

 

Binnenkort is het mogelijk om de snelle racketsport padel op het Monsterse tennispark te spelen. In Nederland is het een nog vrij onbekende racketsport, die zijn oorsprong heeft in Spanje en Zuid-Amerika. Padel heeft veel kenmerken van squash en tennis; een combinatie die garant staat voor snelle en spannende rally’s!

Verslavend leuk
Padel (uitspraak padèl) is met een snelle ontwikkeling in Nederland bezig. Het wordt met dubbelteams (dus twee tegen twee) gespeeld op een veld, dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Die wanden geven het spel een extra dimensie. De baan is kleiner dan een tennisbaan: 20 bij 10 meter om precies te zijn. Net als bij tennis mag de bal één keer het veld raken. Bij padel mag de bal daarna ook nog tegen de wanden stuiten, voordat hij wordt teruggespeeld.
Het is een relatief eenvoudig te leren sport voor jong en oud, beginner of competitiespeler. De spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel is een ander racket nodig dan bij tennis. Padelrackets zijn kleiner dan tennisrackets, hebben geen snaren en zijn gemaakt van fiberglas of carbon. Elke beginner speelt al snel een leuke rally. Het is een sociale sport die zorgt voor plezier, fitheid, vriendschap en spelinzicht geeft. Geen wonder, dat de laatste twee jaar het aantal padelbanen in Nederland aardig is toegenomen. De verwachting is dat deze groei zich de komende jaren verder doorzet. In de landen om ons heen is de groei nog groter geweest. In Spanje is het zelfs de tweede sport, na voetbal.

Padel bij MLTV’90
Op het tennispark aan de Jan Steenstraat is de laatste tijd hard gewerkt en er zijn twee tennisbanen omgetoverd tot padelbanen. Spullen daarvoor kwamen grotendeels uit Spanje. Het harde werken was nodig, want de tenniscompetitie gaat op 11 maart gelijktijdig van start met de padelcompetitie. Eén herenteam heeft de padel-primeur en speelt eerst drie keer uit en vervolgens thuis op 2 april, 10 en 17 juni. In het najaar wordt naar verwachting met meer teams gespeeld. Het padelteam speelt vier dubbels, zodat iedereen twee wedstrijden speelt. Ga eens een kijkje nemen op zo’n competitiedag. De Westlandse Padel Kampioenschappen (WPK) worden tijdens de Westlandse Tennis Kampioenschappen (WTK) gehouden. Ook van 13 tot en met 19 augustus bent u van harte welkom om naar dit spektakel te komen kijken. Maar misschien speelt u tegen die tijd zelf mee!

MLTV’90 is een actieve en gezellige tennis- en padelvereniging met een sfeervol clubhuis. Wil je padel eens proberen? Schrijf in voor een clinic of kom gewoon eens langs. Er is ook een baan te huren (incl. rackets + ballen). Meer weten? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatst aangepast op 11 mrt 2018